Ismeretlen elkövetők kéregettek a mi nevünkben.

2013.10.25 19:50
A mai napon tudomásunkra jutott (2013. okt.25.), hogy az Esély a Gyermekeknek Alapítvány nevében ismeretlen elkövető/elkövetők adományokat kértek személyesen "kopogtatással". Fontos tudni: 350/2011. (XII. 30.) Korm. rendelet 5. § (1) Az adományozás önkéntes. Az adománygyűjtés nem járhat mások zavarásával. Zavarásnak minősül különösen az adományozásra való felhívással megkeresett személy kifejezett elutasítása ellenére történő ismételt megkeresése.
Az Esély a Gyermekeknek Alapítvány kizárólag telefonos megkeresés útján kéri fel az adományozókat a segítég nyújtásra, tájékoztatva az adományzót arról, hogy milyen célra fordul az adománya, majd az adományozó beleegyezésével, az Ő által meghatárotott összeggel a postacímére jutatunk el egy csekket, valamint egy hivatalos tájékoztatót, melyen meg van jelölve az alapítvány székhelye, telefonszáma, weboldalas címe. Igény estetén az érvényben lévő jogi szabályoknak megfelelően az adományokról adóigazolást állít ki közhasznú szervezetünk. Kérünk minden segítőnket, hogy ne adjanak azoknak a személyeknek adományt, akik személyesen keresik fel Önöket, a mi nevünkben!

A Fővárosi Bíróság az ”Esély a Gyermekeknek” Alapítványt az 1959. Évi IV.tv./Ptk/74/A.§/4/ bekezdése alapján 8707. Sorszám alatt nyilvántartásba vette. A bíróság egyidejűleg az alapítványt a végzés jogerőre emelkedésétől kezdődően az 1997. évi CLVI. Törvény 22.§/3/ bekezdése alapján közhasznú szervezetté minősítette.